Медицински обеци

БЕЗОПАСНАТА БИЖУТЕРИЯ Е НАША СТРАСТ

 • 35-те посветени служители в Blomdahl Medical смятат, че понятието "страдание за красота" е доста екстремно и опасно, ако не се използват специални противоалергични матриали.
 • С медицинската бижутерия на Blomdahl Medical вие няма да рискувате здравето си в името на красотата?
- Всеки трябва да може да носи красиви бижута, без да се притеснява от алергии причинени от некачествени материали. Ето защо нашите бижута винаги ще бъдат красиви и безопасни за носене. 
 • Това са думите на Карл Бломдал, основател на Blomdahl Medical, шведска компания, която проектира и произвежда бижута и медицински инструменти за ушите и носа.
 • Създаването на красиви бижута е сложно изкуство. Изработването на красиви бижута, които са съобразени със здравето на ползвателите, е още по-трудно.

  - Понякога се чувствам така, сякаш правим невъзможното, казва Карл.

  През 1985 г. Карл започва работа с баща си, Ларс Бломдал, в малкия семеен бизнес в Халмстад. Техните иновации произтичат отчасти от фона на Ларс в медицинската технология и отчасти от две от най-големите медицински проблеми навремето; никелова алергия и ХИВ.

  Седейки на кухненската маса, те разработиха първите бижута за пробиване на ушите от пластмаса с чисто медицинско качество, гарантирано, че са без никел.

Но алергията с никел не е единственият риск, пред който са изправени онези, които искат да пробият ушите си през 80-те години на миналия век. Ларс и Карл видяха сериозни недостатъци в съществуващите техники за убождане на ушите и установиха, че трябва да има начин да се избегне разпространението на инфекции, предавани по кръвен път, като ХИВ и хепатит В. 

Използвайки индустрията на здравеопазването като ролеви модел, те разработиха нова, безопасна и хигиенична техника за пиърсинг на ушите; Blomdahl Medical.
 • Blomdahl стана първият в света, който пусна стерилна касета за еднократна употреба, съдържаща стерилни обици за уши.

- Винаги сме били креативни и сме сигурни, че ще останем много по-напред от нашето време. Понякога дори твърде малко, но по напред, казва Карл.

Маркираме
Дезинфекцираме
Поставяме
Готово:)
Вижте -> Видео
От самото начало Blomdahl е еталон за безопасност.
Бижутата трябва да са красиви и "приятелски" за кожата и здравето на ползвателите. Това е нещо, което изисква амбициозно разработване на продукти, точност и независим контрол на качеството.
- Не винаги ще успеем да съкратим разходите но за нас разходите са по маловажни от здравето на нашите клиенти, ние винаги ще предпочетем безопасността и здравето, казва Карл.
Blomdahl често определя по-високи стандарти за себе си, отколкото действително изисква законът. Например, те са избрали да получат сертификат за производство на медицински изделия в съответствие с ISO 13485, въпреки че законът не го изисква.

Специален комплект за поставяне

 • С помощта на дерматолозите в университетската болница Skåne в Малмьо, Швеция, те се информират за безопасните материали в съответсвие със закона и защитата на потребителя е от първостепенна важност за Blomdahl. Освен никел и други вещества, които могат да причинят контактна алергия, те също така трябва да избягват токсични и канцерогенни вещества като кадмий, олово и формалдехид, фталати и бисфенол А (BPA). Следователно обеците на Blomdahl са направени от внимателно подбрана пластмаса и титан с чисто медицинско качество.

Quality Certificate

 • Да имаш правилните хора на правилното място е наложително за успешното внедряване на високите идеали на Blomdahl
 • В семейният бизнес има 35 служители, всички от които допринасят със своите индивидуални познания и ангажираност.

- Управлението идва отвътре. Обичаме красивите бижута и се гордеем, че можем да направим разлика. Това е нещо, което ние споменаваме всеки път, когато клиент ни благодари, че най-накрая може да носи обеци без никакви проблеми, казва Нина Андерсън, изпълнителен директор на компанията. Персоналът се състои предимно от жени, много от които са родители и / или страдат от алергия към никел. Цялата целева група на Blomdahl е повече или по-малко представена в компанията. Когато идеите и новите модели бижута трябва да бъдат тествани, персоналът и техните семейства са в състояние да предоставят ценна обратна връзка.

- Децата и младежите са ни най-тежките критици, така че няма нищо, което да ни прави по-щастливи, когато харесват нашите проекти, казва Нина.
 • Проектите на Blomdahl са класически и стилни. Моделите на обицата варират от малка елегантна перла или камък до по-игриви форми, като сърца и цветя. Каквато и да е формата и цвета, всички компоненти, които влизат в контакт с кожата, трябва да бъдат гарантирано безопасни. Това изисква много работа и прецизност. Например, покритието - налично в цветовете злато, сребро и черно - се прилага само върху частите на обицата, които не влизат в тесен контакт с кожата.
- В света на бижутата това е нещо уникално. Това също е много скъпо. Но ние непрекъснато се зареждаме от убеждението, че нашата работа е важна, че тя е от голяма полза за здравето на много хора, днес и в бъдеще, казва Карл Бломдал.
Blomdahl Medical